16-09-2023 in Abcoude

Vier Op Een Rij

Twee mannen plus twee vrouwen, vier cabaretiers op één avond. Met zorg voor u bij elkaar gezocht voor een avondje genieten en onbedaarlijk lachen.

Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

NRC schrijft over haar: ‘Poëtisch geladen storytelling. Farida Laan verraste met volvette metaforen, en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages in haar verhaal beschreef.’

Naast zijn tocht langs de Nederlandse theaters schrijft Pieter Jouke teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en TV-programma’s, hij werkt mee aan Dit Was Het Nieuws en eerder aan het satirische programma Zondag Met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), hij was te horen bij De Taalstaat, bij GIEL op VERONICA etc etc.

Dolf Jansen zegt over Pieter Jouke: ‘GA DIE MAN ZIEN!’  En NRC recenseert: ‘…Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn…’ (…) ‘ … zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’

Als een van de weinige stand-up comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek. Spelend in stand-up comedy gezelschap de Comedy Explosion en gewapend met zijn Flying V gitaar speelde Roel met groot succes in vele theaters en kroegen, maar ook op festivals als o.a. Mysteryland, De Zwarte Cross en Lowlands. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan bij Roel de grappen in hoog tempo door.

Valentina Tóth is actrice, zangeres, theatermaker en liedjesschrijver. In 2022 was ze de winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival: ze ontving zowel de juryprijs (AKF Wim Sonneveldprijs) als de publieksprijs. Meer over haar op pg, 31 van deze gids. Want dan speelt ze een avondvullende solo in ons theater.

“Een avondje genieten en onbedaarlijk lachen”

  • DATUM: 16-09-2023
  • LOCATIE: Abcoude
  • ETABLISSEMENT: Theater Piet Mondriaan
  • AANVANGSTIJD: 20:15
  • KLIK HIER
Follow
...
Back
Cart Your cart 0

Geen producten in de winkelwagen.

Total0,00
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Goed gedaan! Je ben ingeschreven.

Oeps, er ging iets mis.

Roel zal de informatie die je verstrekt alleen gebruiken om je op de hoogte te houden van tourdata en andere leuke weetjes.